voimalinja

Aurinkolämpö korvaa sähköä

Sähkö on kallista ja sen tuottaminen kuormittaa ympäristöä. Ja hinta tuskin halpenee. Silti monet pitävät mökillään "peruslämmön" sähköllä läpi koko talven – usein aivan turhaan. Mökin voi hyvin antaa jäähtyä pakkasen puolelle, pakkasella mikrobitoiminta käytännössä pysähtyy, eikä rautakaan ruostu.

Lietso on ympäristöystävällinen tapa hoitaa mökin ja ulkorakennusten lämmitys, tuuletus ja kuivatus. Investointi Lietsoon maksaa itsensä nopeasti takaisin pienempinä sähkölaskuina ja Lietso toimii luotettavasti – maaseudun sähkökatkoista välittämättä.

Lietso merkitsee huolettomuutta – Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Aurinko lämmittää, tuulettaa ja kuivattaa mökkisi ilmaiseksi. Kuiva ja alkuun lämmitetty mökki lämpiää asumiskuntoon nopeasti – vaikkapa sitten kauko-ohjatusti sähköllä. Jatkuva sähkön kuluttaminen on useimmiten täysin tarpeetonta.

Sähköä harakoille

Hyvin eristetyn mökin peruslämpö kuluttaa noin 3000-5000 kWh sähköä talvikaudessa. Eihän se maksa kuin muutamia satasia...

Suomessa on puoli miljoonaa kesämökkiä, joista suurin osa on sähköistetty. Jos jokaisella pidetään talvella peruslämpö, kuluu sähköä ainakin 1500 gigawattituntia.

Suuri 1000 MW:n ydinvoimala saa tehdä melkein koko talven töitä täydellä teholla tämän energiamäärän tuottamiseen.Tilaa uutiskirje

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja tilaa uutiskirje. Pysyt aina ajan tasalla aurinkoenergian kuulumisista.

Aurinko Lietso

Kauppahuone Lampila Osakeyhtiö
Leiniläntie 86
52550 Hirvensalmi

Puh: 010 666 5350
Email: info (at) lietso.fi

Ajankohtaista