lietsokaavio

Lietso-aurinkoilmalämmittimen toimintaperiaate

Lietso-aurinkolämmitin on Suomessa kehitetty, aurinkoenergialla toimiva ilmalämmitin. Aurinko lämmittää lietson läpi kulkevan ilman, joka siirretään puhaltimella lämmitettävään tilaan. Puhallin saa energiansa laitteen sisäänrakennetusta aurinkosähköisestä PV-paneelista. Lämmitin käynnistyy automaattisesti, kun aurinko alkaa paistaa ja pysähtyy auringonpaisteen loppuessa. Mitään ulkoisia liitäntöjä ei tarvita.

Lämpötila ja ilmamäärä

per main lietso ilmavol

Lietson tuottama suurin ilmamäärä on noin 180 m3 tunnissa. Tällä puhallusmäärällä ilma ehtii Lietso 1800:ssa lämmitä noin 10...15°C ympäristön lämpötilaa korkeammalle. Kun ilmamäärää kuristetaan, saavutetaan enimmillään noin 30...40°C lämpötilan nousu. Ilmamäärää säätämällä voit valita lämmityksen ja tuuletuksen suhteellisen määrän.

Miten Lietso ja lämpöpumppu eroavat toisistaan?

Lämpöpumppu toimii sähköllä, jäähdyttää seinän ulkopuolella olevaa ilmaa ja vastaavasti lämmittää sisäpuolella olevaa (tai päinvastoin).
Lietso toimii ilman ulkopuolista sähköä, kerää lämpöä auringon säteilystä ulkona ja siirtää lämmenneen ilman sisälle. Näin lämmitettävä tila tuulettuu ja kuivuu.
Lietso ei kuluta mitään ulkopuolista energiaa, vaan toimii itsenäisesti auringon energialla.Tilaa uutiskirje

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja tilaa uutiskirje. Pysyt aina ajan tasalla aurinkoenergian kuulumisista.

Aurinko Lietso

Kauppahuone Lampila Osakeyhtiö
Leiniläntie 86
52550 Hirvensalmi

Puh: 010 666 5350
Email: info (at) lietso.fi

Ajankohtaista