Lietso-aurinkoilmalämmittimen asentaminen seinälle

asennus-seina

Tässä kaaviokuvassa on esitetty periaatetasolla Lietson asentaminen rakennuksen seinälle. Kaaviokuva ei ole mittakaavassa. Seuraavassa on viittaukset kaaviokuvan numeroihin ja selitys yksityiskohdista.

  1. Vaativin tehtävä Lietson asentamisessa on halkaisijaltaan noin 130 mm reiän tekeminen seinään. Reiän lävitse työnnetään ø 125 mm ilmastointikanavaputki, jonka pitää ulottua noin 3...7 cm ulos seinän ulkopuolelta.

  2. Lietson mukana toimitettavat kulmakiinnikkeet ruuvataan seinään mitoitusohjeen mukaisesti. Sitten Lietso voidaan nostaa seinälle siten, että Lietson ilmakanavan lähtökaulus tulee kanavaputken sisälle. Optimaalisesti Lietso on noin 5...10 cm irti seinäpinnasta.

  3. Rakennuksen sisäpuolelle kanavaputken päähän seinälle voidaan asentaa halutunlainen tuloilmaventtiili tai -ritilä.

  4. Lietso voidaan varustaa virtakytkimellä, jolla katkaistaan puhaltimen toiminta esimerkiksi kesähelteiden ajaksi, jolloin lämmitystä ei haluta.

  5. Virtakytkimen vaihtoehtona on huonetermostaatti, joka automaattisesti kytkee Lietson puhaltimen pois toiminnasta, kun asetettu lämpötila saavutetaan. Lämpötilan alentuessa palautuu puhallin toimintavalmiuteen.

  6. Kun Lietso asennetaan hirsiseinälle, voidaan kulmakiinnikkeet ruuvata lautaan, joka sitten kiinnitetään seinälle. Näin hirsien saumat ja seinän epätasaisuus eivät vaikeuta asennusta. Ilmakanava kannattaa yleensä asentaa hirsien saumaan, jolloin seinän lujuus ei kärsi siitä.

Kaikki tarpeellinen on mukana

Lietson asennustarvikesarjassa toimitetaan tarvittavat kulmakiinnikkeet, ruuvit ja ilmakanavan lähtökaulus. Mukana on myös pätkä kanavaputkea seinän läpimenoa varten. Mikäli ilma halutaan johdattaa pidemmälle, on tarvittavat kanavaosat hankittava erikseen.

Tuloilmaventtiilit ja virtakytkin tai termostaatti ovat lisävarusteita, koska niitä tarvitaan yleensä vain asuinrakennukseen asennetun Lietson kanssa.

Voit ladata Lietson asennusohjeet täältäTilaa uutiskirje

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja tilaa uutiskirje. Pysyt aina ajan tasalla aurinkoenergian kuulumisista.

Aurinko Lietso

Kauppahuone Lampila Osakeyhtiö
Leiniläntie 86
52550 Hirvensalmi

Puh: 010 666 5350
Email: info (at) lietso.fi

Ajankohtaista