rossipohjakaavio

Aurinko kuivattaa tuulettuvia alapohjia

Tuulettuva alapohja on periaatteessa hyvä rakenneratkaisu, mutta valitettavan usein siihen liittyy ongelmia kosteuden kanssa. Talvella ei ongelmia yleensä ole, koska ilman sisältämä absoluuttinen kosteuden määrä on alhainen. Keväällä ilmojen lämmitessä myös ilman sisältämä kosteuden määrä nousee. Lämpötila rossipohjassa on ulkoilmaa alhaisempi ja kosteus alkaa tiivistyä.

Lietso on hyvä keino alapohjan tuulettamiseen ja kuivattamiseen keväällä. Auringon paistaessa ilmankosteus on yleensä alhaisempi ja juuri silloin Lietso ryhtyy toimimaan. Lietsossa ilma lämpiää, jolloin sen suhteellinen kosteus laskee. Lietso puhaltaa voimakkaasti kuivaa ilmaa alapohjaan ja tuulettaa kosteutta pois.

Lietso-lämmitin ja veneen talvisäilytys

lietsovene

Veneen säilyttäminen talven yli on aina pieni haaste. Lietso-aurinkoilmalämmitin auttaa pitämään veneen kuivana ja raikkaana läpi talven. Ilman lämmitessä veneessä oleva kosteus pyrkii tiivistymään nesteeksi. Silloin paistaa useimmiten myös aurinko ja Lietso puhaltaa lämmintä ilmaa kuivattamaan katteiden alla olevan veneesi.

Lietson avulla voit välttää veneen rakenteiden kostumisen, homevauriot ja pintakäsittelyn pilaantumisen. Asennat vain Lietson veneen eteläpuolelle peitteiden ulkopuolelle ja johdat ilman joustavalla putkella veneen sisälle.Tilaa uutiskirje

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja tilaa uutiskirje. Pysyt aina ajan tasalla aurinkoenergian kuulumisista.

Aurinko Lietso

Kauppahuone Lampila Osakeyhtiö
Leiniläntie 86
52550 Hirvensalmi

Puh: 010 666 5350
Email: info (at) lietso.fi

Ajankohtaista