tieto sij lietsopiha

Lietso-aurinkoilmalämmittimen paras sijoittaminen

Tässä on kuviteltu pihapiiri, jossa on asuinrakennus ja ulkorakennus. Rakennusten suunta on kaakko/lounas, joten Lietson sijoittaminen etelään päin ei onnistu. Seuraavassa on viittaukset piirustuksen numeroihin ja selitys mahdollisesta asennuksesta.

  1. Lietso on sijoitettu rakennuksen ja kuistin kulmaukseen, missä se on suojassa tuulelta. Lounaan puolella olevaan Lietsoon osuu iltapäivän aurinko, jolloin päästään samalla hyödyntämään iltapäivän yleensä korkeampaa ulkolämpötilaa.

  2. Tämä sijoitus vastaa muuten edellistä kohtaa, mutta puu 5. on pahasti auringon varjona iltapäivällä. Mikäli puu poistetaan, toimii tämä sijoitus hyvin.

  3. Ulkorakennuksessa Lietso on sijoitettu kaakkoon suuntautuvaan päätyyn, jolloin se kerää auringon säteilyä aamusta alkaen. Tässä tapauksessa puuryhmä 4. haittaisi pahasti sijoittamista lounais-seinälle.

Katsele auringonpaistetta

Ennen Lietson hankintaa kannattaa katsella ajatuksella, miten auringonpaiste osuu suunniteltuun kohteeseen eri aikoina päivästä. Silloin on helppoa löytää paras asennuspaikka.

Jos kohteesta on valokuvia, saattaa niistä olla hyötyä arvioitaessa, miten aurinko paistaa eri aikoina vuodesta.Tilaa uutiskirje

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja tilaa uutiskirje. Pysyt aina ajan tasalla aurinkoenergian kuulumisista.

Aurinko Lietso

Kauppahuone Lampila Osakeyhtiö
Leiniläntie 86
52550 Hirvensalmi

Puh: 010 666 5350
Email: info (at) lietso.fi

Ajankohtaista