Solar energy

Auringon energiantuotto

Auringosta osuu maapallon pinnalla aurinkoon nähden kohtisuorassa olevalle tasolle noin 1.000 watin säteilyteho neliömetrille. Pilvien vuoksi, likaisessa ilmassa ja auringon paistaessa hyvin matalalta, jää teho pienemmäksi.

Tavallisen aurinkopaneelin hyötysuhde on noin 15%, joten kirkkaalla auringonpaisteella yhden neliömetrin kokoinen paneeli tuottaa noin 150 Wp tehon (Wp tarkoittaa suurinta tehoa). Yleisin verkkoon kytketyissä aurinkosähköjärjestelmissä käytettävä paneelien koko on noin 100 x 165 cm ja paneelin teho siten noin 250 Wp.

Suomessa saadaan yhden watin tehoisesta paneelista vuodessa energiaa lähes 1 kWh. Se on lähes yhtä paljon kuin esim. Saksassa, joka on maailman suurin aurinkoenergian hyödyntäjä. Suomessa aurinkoenergian tuotto painottuu voimakkaasti kesään, jolloin pitkän päivän ansiosta vuorokautinen tuotto on suuri.

oregongraph

Hirvensalmen korkeudella päivän pituus joulun alla on vain reilut neljä tuntia ja aurinko nousee vaivaiset viisi astetta horisontin yläpuolelle. Juhannuksen yön pituus on reilut neljä tuntia ja aurinko keskipäivällä 52 asteen korkeudella.Tilaa uutiskirje

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja tilaa uutiskirje.
Pysyt aina ajantasalla Ahjo -ratkaisuista.

Ahjo Energia

Sähköliike T. Koponen Oy
Kermanrannantie 3
79700 Heinävesi 

Joonas Koponen
Puh: 0400 989 017
Email: joonas.koponen@slkoponen.fi

 

Ajankohtaista