asennusjakayttoonoto

Asennus ja käyttöönotto

Aurinkopaneelit pitää suunnata etelään – sehän on päivänselvää! Ahjo-aurinkosähköjärjestelmässä voidaan samassa ketjussa olevat paneelit kuitenkin suunnata eri suuntiin. Jos osa paneeleista ottaa aurinkoa idästä, osa lännestä, saadaan kesällä energiaa paljon pidemmän aikaa päivässä.

Tavanomaisella harjakatolla asennus tapahtuu kattopinnan suuntaisesti ja pinnoitteen (pelti, huopa, tiili jne.) edellyttämiä kattokiinnikkeitä käyttäen. Kiinnikkeiden asennuksessa on tärkeää huolehtia katon tiiviyden säilymisestä. Asennusprofiileista rakennetaan kaksikerroksinen ristikkorunko, joka on Suomen lumisissa olosuhteissa parhaiten toimiva.

Tasakatoilla voidaan usein käyttää asennusjärjestelmää, jossa paneelien telineet asennetaan painojen avulla paikalleen. Tällainen asennus ei edellytä reikiä kattopintaan. Maa-asennuksiin on omat asennustelineensä, joiden rakenne valitaan maaperän ja järjestelmän koon mukaan.

Kaapeleiden vetämisessä vaaditaan erityistä huolellisuutta. Kaapelit pitää kiinnittää runkoristikkoon siten, ettei talvella mahdollisesti liikkuva lumi ja jää revi niitä irti. Kaapelireittejä suunnitellessa on huomioitava, ettei rakenneta tarpeettomia induktiosilmukoita. Myös paneeleiden maadoittamisesta on huolehdittava. Kattoläpiviennit pitää tehdä siten, ettei niistä aiheudu vuotoja.

Asennukseen kuuluu myös tarvittavien suojausten rakentaminen aurinkosähköjärjestelmän ja yleisen sähköverkon väliin. Kytkentöjen valmistuttua koko järjestelmä mitataan ja siitä laaditaan sähköverkon haltijan edellyttämä käyttöönottotarkastus-pöytäkirja.Tilaa uutiskirje

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja tilaa uutiskirje.
Pysyt aina ajantasalla Ahjo -ratkaisuista.

Ahjo Energia

Sähköliike T. Koponen Oy
Kermanrannantie 3
79700 Heinävesi 

Joonas Koponen
Puh: 0400 989 017
Email: joonas.koponen@slkoponen.fi

 

Ajankohtaista